Alpaka eller alpaca?

Og hedder det lama eller llama? Og har sådan en overhovedet uld? Det er rigtigt gode spørgsmål og svarene kommer lige nedenfor.

Hvad hedder dyret egentlig?

Alpaka eller alpaca, lama eller llama. Og hvad med ulden, hvis den har det? Som sagt, er det nogle rigtigt gode spørgsmål og nogle vi tit bliver stillet når vi er ude og præsentere Inca Copenhagen.

Det søde dyr med den bløde lækre uld hedder en alpaka på dansk. Forvirringen kommer uden tvivl fra stavemåden på både spansk og engelsk hvor du skriver det alpaca. Heldigvis er dyret det samme, ligegyldigt hvordan du skriver det og ulden er lige dejlig i en plaid eller et tørklæde.

Men hvad så med den lama eller er det llama? Jamen også her er det stavemåden, som er i spil. Lama i Danmark og llama på spansk. Lamaen er i familie med alpakaen og begge dyr lever i Andes-bjergene i Peru og Bolivia. Mange forveksler de to dyr, og de ligner da også hinanden.

Endvidere kan man benytte ulden fra dem begge, selvom ulden fra en lama er kraftigere og ikke så bløde, som alpakaens. Dette er også årsagen til, at det primært er ting i alpaka uld du finder rundt omkring og selvfølgelig hos os.

Disse små er alpakaer.

Første live optræden i 2019

Skulle du stå og mangle et dejligt blødt halstørklæde, en flot plaid eller en god pose kaffebønner, men gerne lige vil se, røre og føle ved det før du køber? Jamen, så har du en rigtig god mulighed nu.

Vi er at finde til fritids- og livsstilsmesse i Stenmagle lørdag 9/3. Denne messe afholdes for 4. gang, men det er en debut for os og vi vil glæde os til en dag hvor vi håber der er mange, som kigger forbi og hilser på.

Du kan læse mere i vores kalender her på siden