Selvom solen fortsat viser sig lidt nu og da, og giver en smule varme, er det ikke til at komme udenom, at det er tid til at finde halstørklædet frem.

Hvis du er af typen, der frygter denne tid, med tanker på kradsene uld mod halsen, har vi løsningen til dig. Det er ulden fra en alpaka og særligt af uldtypen baby alpaka.

Den er blød at røre ved, kradser ikke, holder dig varm i den kolde tid og så holder tørklæder i alpaka uld formen længe. Og måske vigtigst af alt, er den allergi-venlig, da der ikke er lanolin i alpaka uld, eller alpaca som det hedder på spansk.

Hos Inca Copenhagen er vi så heldige, at vi har to meget flotte tøjmærke fra Peru. Apu Kuntur, med egen produktion ved byen Puno i Peru og luksusmærket Kuna.

Mangler du lidt flot og lækkert til at tage om halsen eller over skulderen, så kig ind på webshoppen og ser nærmere på udvalget. Dette flotte baby alpaka sjal kunne blive dit.

Er du mere til økologisk bomuld og bæredygtighed i produktionen, har vi også de flotte tørklæder fra Sancho’s Dress. De bliver vævet i Etiopien, opstartet som et projekt for at få kvinder i arbejde i landet. De er flotte, lette og du kan finde et flot eksempel her: Butu tørklæde