Peru har en historie med mange forskellige kulturer, der hver har deres plads i historien. De nok mest kendte er inka’erne, som var de sidste af de oprindelige og dominerende af de peruvianske kulturer før spanierne tog det meste af sydamerika som koloni.

Mange af de farvestrålende klædedragter man i dag kan se i landet, særligt i bjergene, bærer et tydeligt præg af historien og de oprindelige kulturer.

Kuna, som vi forhandler, lader sig ofte inspirere af de flotte farver og mønstrer, som er en del af den peruvianske identitet. Det er design og luksus med et øje for både det traditionelle og det moderne.

Det gennemgående materiale er selvfølgelig baby alpaka (alpaca på spansk) eller almindelig alpaka uld. Det bløde og varme uld, som du ikke kan blive træt af, at have på.

Dyrerne lever i flokke og bliver holdt som husdyr, af de lokale befolkninger, særligt i området omkring byen Puno, ved Titikaka-søen. Men, ligesom deres “storebror” lamaen, finder du dem alle steder i de bjergrige egne af Peru.

De er en lige så stor del af kulturen og historien, som farverne i de oprindelige klædedragter, og de store stenbyggerier fra inka-riget.