Som man har kunnet læse i vores tidligere nyheder, har vi fået vores helt egen kaffe. Eller, vi har fået kaffebønner hjem fra Peru, der bærer vores navn og er ristet og pakket til os, men det er næsten også det samme som var det vores egen kaffe. Det er en nyhed, vi er meget glade for at dele med alle, samt vi selvfølgelig også håber der er interesse for at afprøve en god kop kaffe med økologiske peruvianske kaffebønner. Se mere lige her: kaffe fra peru

Er Peru et kaffeland?

Når det så er sagt, er det også korrekt, at det ikke normalt, er Peru man tænker på, når man taler om kaffe. I vores del af verden, vil man nok mest tænke på Brasilien, når sydamerika og kaffe kommer op i en samtale. Men der er faktisk mange lande i latinamerika, der producerer kaffe. Rigtigt mange faktisk! Næsten alle landene i mellemamerika, Cuba, Ecuador og så selvfølgelig Peru.

Vores kaffebønner kommer fra Chanchamayo provinsen, der er et af de største kaffeproducerende områder i Peru. Det er centralt i landet og i provinsen finder man de rette forhold til dyrkningen.

Det er primært hvad man kalder skyggeplaceret plantager der benyttes (i områder omkring 1200-1800 meters højde), hvilket betyder kaffebuskene gror under og mellem træer. Dette giver en langsommere blomstring, som kommer smagen til gode og resulterer i en dejlig fuld og rund smag. Den peruvianske kaffe har endvidere en meget mild syrlighed og en afslutning med en mild eftersmag, hvilket tiltaler mange mennesker.

Billedet på nyheden, viser både en kaffebusk og hvordan det ser ud med buskene og træerne. Disse billeder har vi selv taget i Moyobamba, en anden provins i Peru, der også producerer kaffe. Faktisk er billederne fra familien i Peru’s jord.

Bestemt områder der er spændende, at besøge og især hvis man samtidig kan få sig en god lokal kop kaffe.